Kesä-Thaimaa 

Monet luulevat, että Thaimaahan voi matkustaa vain talvella. Totuus on, että vaikkakin sää saattaa olla epävakaisempi on kesämatkailu monesti mukavampaa, koska turisteja on vähemmän. Kelit ovat pääsääntöisesti hyvät ja majoitus on huomattavasti halvempaa.

Vihreä kausi? Sadekausi? Kesäkausi? Mikä? Milloin?

Talvikaudella (Marras-Huhti) kaikki Andamaanien meren lomakohteet nauttivat varmasta auringosta, kevyistä pasaatituulista ja rauhallisesta merestä. Joskus marras- tai joulukuussa tulee vielä sadekuuroja ja aamuisin saattaa olla tuulisempaa.

Kesäkaudella (Touko-Loka) on monta nimeä, mutta yleisesti ottaen, toukokuussa tuulet kääntyvät ja voimakkaampi lounais-monsuuni alkaa puhaltaa Thaimaan länsirannikolle. Aallokko voi välillä nousta korkeaksi, säätila on epävakaisempi ja trooppiset sadekuurot ovat yleisiä. Joskus isompi myrskyrintama liikkuu Bengalinlahdelta Thaimaan ylle ja tällöin saatta olla tuulista ja sateista muutaman päivän kunnes aurinko jälleen paistaa.


Raya Yai

Saari on ehdoton kesämatkaajan suosikki. Tuulisinakin päivinä löytyy saarelta aina tyyniä lahdenpoukamia, missä voi sukeltaa ja snorklata.

Krabi

Sukelluskeskuksemme ja Raya Guest House majatalomme on auki vuoden ympäri. Jos merellä on aallokkoa voimme sukeltaa Ao Nangin lähikohteilla.

Phuket

Aktiviteetteja järjestetään Phuketissa ympäri vuoden, mutta osa sukelluskohteista on suljettuna tuulisina päivinä. Phuketissa on kesällä surffikausi ja lautoja vuokrataan useimmilta rannoilta.

Khao Lak & Koh Lanta

Khao Lak ja Koh Lanta tarjoavat hyvin rajalliset mahdollisuudet veneliikkumiseen kesäkaudella ja sukelluskeskuksemme on suljettu huhtikuusta lokakuuhun.